publikacja 09.09.2013 20:41
Przepis na kurczaka w marchwi otrzymaliśmy od Anny Rudnickiej.
Przygotowany w taki sposób kurczak smakuje wyśmienicie
Agnieszka Napiórkowska/ GN
Składniki:
2 całe piersi kurczaka
1 kg marchwi
2 cebule
pieprz
sól
zioła prowansalskie
średni słoik majonezu
30 dag żółtego sera
Wykonanie:
Piersi podzielić na płaskie kawałki. Pocięte ułożyć w brytfannie. Posypać je solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dwie cebule pokroić w talarki i ułożyć na kurczaku. Następnie na grubej tarce zetrzeć marchew. Wyłożyć ją na kurczaka i cebulę. Marchew również trzeba nieco posolić i posypać ziołami. Na marchew ułożyć starty żółty ser. Na koniec całość posmarować majonezem. Piec około godziny. Podawać z ketchupem lub innym sosem smakowym.