Cukinia w panko, serce na talerzu

Magdalena Gorożankin

|

Gość Łowicki 22/2023

publikacja 01.06.2023 00:00

– Podstawy są ważne i poznajemy je na co dzień, ale u nas ważniejsza jest miłość i pasja do drugiego człowieka i gotowania. Podlgądajemy je wzajemnie u siebie, ale i u innych inspiratorów – mówi Dorota Klucznik, dyrektor ZS nr 3 w Skierniewicach.

	Uczniowie ekonomika uczyli się od szefa Lorka nie tylko przepisów, rad kulinarnych, ale także uśmiechu, wrażliwości i współpracy. Uczniowie ekonomika uczyli się od szefa Lorka nie tylko przepisów, rad kulinarnych, ale także uśmiechu, wrażliwości i współpracy.
Magdalena Gorożankin /Foto Gość

Koniec roku szkolnego powoli dobiega końca. Ósmoklasiści od 23 do 25 maja pisali test podsumowujący ich naukę w szkole podstawowej. Na początku lipca poznają wyniki, ale już teraz podejmują decyzje, gdzie dalej będą się kształcić. Coraz więcej osób decyduje się na kształcenie ogólne połączone z prawem i umiejętnościami do wykonywania zawodu. Technikum jest obecnie często pierwszym wyborem na liście potencjalnych szkół średnich. Te z kolei starają się stwarzać wciąż lepsze warunki nauki, praktyk i przyszłej pracy.

Dostępne jest 12% treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.